יורם לביא בממלכת המגנטים
ביום הראשון בתחרות הרומניאקס של 2016 מצא יורם לביא את פול בולטון ביער שרוע על האדמה חצי מעולף. יורם עצר, ירד מהאופנוע ועזר לו לקום ולהתאושש. לשאלתו ענה בולטון שמצלמת הגו-פרו שעל הקסדה נתקעה בענף והוא נתלש מהאופנוע. למעשה, היה לו מזל גדול שלא נתלש לו הראש מהמקום. הוא חטף הצלפה כל כך רצינית שכאב לו הצוואר שבוע. משהו דומה קרה לבילי בולט באקספניה האחרון.
אז יורם הלך והמציא פטנט איך למנוע מקרים כאלה.
כבר תקופה ארוכה שיורם חוקר מגנטים. לפני כמה שנים הוא התחיל לפלס לעצמו נתיב חדש בחיים שסובב את תחביבו הגדול – רכיבת אנדורו, אקסטרים וראלי. היות והוא אופנוען עם המון ניסיון ברכיבה, תחרויות, מירוצים ומצבי אקסטרים וגם איש טכני מאד, הוא שולף ממוחו רעיונות לאביזרים שישפרו את סביבת הרוכב. זה התחיל בקופסאות, מסגרות ומתקני קיבוע והגנה למכשירי ניווט, פיתוחים שנועדו למנוע את הרעה החולה של הראלים, שבה מספיקה נפילה אחת הגונה שלאחריה כשאתה מרים את האופנוע מן הקרקע אתה מוצא את הג'י-פי-אס שלך תלוש ממקומו במקרה הטוב, ומנופץ ומושבת במקרה הרע. כל מי שרכב ראלי מכיר את הסיטואציה. אחר כך הוא חקר צמות חשמל, מחברי חשמל, מתחים הספקים ואלקטרונים, במטרה למצוא את החיווטים היותר טובים למכשירי הניווט שלא יתנתקו מכל קפיצה, טלטול, זעזוע או רוח מצויה, ומשם המשיך לשיפור עוצמות האור בפנס הראשי למרוצי לילה.
השלב הבא היה פיתוח חיבורים נבונים לחיבור קל וניתוק מהיר של מכשירי עזר על הכידון, ואז הוא הגיע למגנטים, ולאחר שחקר ומצא איזו עוצמת מיגנוט דרושה לשימושים שונים שהגה, פיתח את מתקן החיבור של הגו-פרו לקסדה שנועד למנוע תלישת ראשים ביערות ובסבכים, והעיקרון פשוט: במקום חיבורי קבע לקסדה – חיבור מגנטי וחוט ששומר את המצלמה מחוברת לרוכב גם לאחר שנתלשה ממקומה.
סרטון האנימציה הזה מסביר את הישום מצוין:
היות והוא גם יסודי מאד, הוא בדק במכשיר פיזיקלי עוצמות משיכה ותלישה לשני אופני החיבור:
הפטנט הנהדר הזה יושב באתר גיוס מימון המונים בשם 'אינדייגוגו' ומחכה לנו, לכם, לכולנו, שנשים כמה גרושים ונעזור לו לראות אור. הוא זקוק ל-15 אלף דולר ומועד סיום הגיוס במרץ הקרוב. הזדרזו נא! אגב, הראשון לפרגן ולשבח את המוצר היה קודי ווב.
ואם אתם מסתקרנים מה עוד הוא ממציא ומפתח בזמנו הלא-פנוי, כנסו לאתר שלו TWORIDE ושוטטו קצת במשעוליו. מעניין לאללה.
וואו רעיון מבריק ויופי של המחשה
בהצלחה
אופן אחד, שני אופני חיבור, לא שתי =)
צודק!